default-header
HomeReceptenAardappelovenschotel met roomsaus

Aardappelovenschotel met roomsaus

Totale tijd: 90 minuten
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Aardappelovenschotel met roomsaus

Ingrediënten

Aantal personen: 4

800 gram aardappelen, rauw
360 gram kalkoenfilet, rauw
1 tl olijfolie
peper en zout, naar smaak
400 gram doperwten (diepvries)
400 gram champignons, in plakjes
400 gram hollandaise saus (roomsaus)

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 -25 minuten in de schil gaar. Snij 260 gram kalkoenfilet in repen. Bak de reepjes in de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Giet de aardappelen af en schil ze in schijfjes. Leg de aardappelschijfjes, kalkoenreepjes, doperwten en champignonschijfjes afwisselend in een ovenschaal (ca. 24x28cm) en bestrooi het met peper en zout.
  3. Schenk de hollandaise saus over de ovenschotel en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C

Bron