default-header
HomeReceptenAn­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

An­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

An­dij­vie­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en kal­koen­fi­let

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 40 g pijnboompitten
  • 260 g kalkoenfilet
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 rode paprika’s
  • 400 g fijngesnede andijvie

 

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze eventueel met wat zout in 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kalkoenfilet met de olie en peper. Gril de kalkoen in 5 min. gaar op hoog vuur. Keer regelmatig. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186635/andijviestamppot-met-zoete-aardappel-en-kalkoenfilet