default-header
HomeReceptenZoet gevulde kalkoen met komkommersalade en peterselieaardappel

Zoet gevulde kalkoen met komkommersalade en peterselieaardappel

Bereidingstijd: 40 minuten

Zoet gevulde kalkoen met komkommersalade en peterselieaardappel

Ingrediënten

600 gram kalkoenfilet
1 appel (Jonagold)
100 gram boter
600 gram krieltjes
5 takjes peterselie
1 komkommer
100 gram yoghurt
2 el honing
50 gram gezouten pinda’s
peper
zout
prikkers

Bereidingswijze

  1. Snij de kalkoen overlangs in plakken. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Verdeel over de plakken vlees en kruid met peper en zout. Rol elke plak op tot  een cilindervorm en steek er een prikker door. Kleur het vlees in een pan met hete boter en laat tien minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  2. Schil de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water met een nootje boter. Hak de peterselie fijn en smelt 50 gram boter. Giet de aardappelen af en meng ze met de kruiden, de boter, peper en zout.
  3. Was de komkommer en snij hem in blokjes. Doe de yoghurt en honing erbij, hak de pindanoten en strooi ze over de komkommerblokjes.