default-header
HomeReceptenAsperge salade met ei en kalkoen

Asperge salade met ei en kalkoen

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Asperge salade  met ei en kalkoen

Ingrediënten

  • 750 gr asperges
  • sap van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 100 gr Sjroete Farm filet in reepjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl limoensap
  • verse bieslook en peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Was de asperges, voorzichtig zodat ze niet breken, vooral in de kopjes kan veel zand zitten. Schil met een dunschiller (plat leggen, vinger onder het kopje en dan vanaf de kop naar de onderkant in lange halen). Snij ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg de asperges in een pan, doe de schillen en de kontjes er bovenop. Voeg het sap van 1 citroen toe (eerst even in een apart bakje om te voorkomen dat je straks de pitjes er weer uit moet vissen). Voeg water toe tot de asperges onder staan. Dat zal net wat meer dan 1 liter zijn. Kook 5 minuten en laat daarna nog 10 minuten staan. Kook ondertussen de eieren en bak de kalkoenreepjes kort in wat olie.
  2. Als de asperges afgekoeld zijn snij je ze in stukjes. Als je merkt dat je mes niet makkelijk door de asperge glijdt, dan zit er nog iets te veel schil. Trek dat er dan nog even af. Laat de blokjes uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng in een bakje de mayonaise, de mosterd, het limoensap, het paprikapoeder en het zout. Meng dit met de asperges. Snij het ei in kleine stukjes. Voeg toe samen met de kalkoenreepjes. Garneer met een beetje bieslook en peterselie

Bron: https://www.eetlekkeranders.nl/recepten/salades/aspergesalade-met-ei-en-kalkoen