default-header
HomeReceptenAsperges met kalkoen en champignons

Asperges met kalkoen en champignons

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Aantal personen: 4 personen

Asperges met kalkoen en champignons

Ingrediënten

1 kilo asperges
2 el olijflolie
4 worteltjes
2 el sojasaus
peper/zout
2 ons kastanje champignons
1 tl gemberpoeder
1 dl droge witte wijn (liefst pinot blanc uit de Elzas)
6 ons kalkoenfilet
1 tl sesamolie
3 lente-uitjes
maizena
roomboter

Verder heb je nodig: wok- of hapjespan

Bereidingswijze

Voorbereiding: 

  1. Maak de asperges schoon en kook deze tot ze beetgaar zijn in water met een beetje zout en roomboter. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van 4 cm. Houd de punten apart.
  2. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
  3. Maak de worteltjes schoon en snijd deze in de lengte in vieren en daarna in stukjes van 3 cm.
  4. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ook deze in diagonale stukjes van 3 cm.
  5. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  6. Snijd de gemberwortel fijn, als u die gebruikt ipv poeder.

Bereidingswijze

  1. Verhit de wok of grote hapjespan, voeg nu beide oliesoorten (sesam- en olijfolie) toe en roerbak de kalkoen circa 5 min. totdat deze niet meer rose is. Haal nu de reepjes uit de pan en houd deze warm.
  2. Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en de gember 2 à 3 min. en blus af met de sojasaus en de wijn.
  3. Bind dit nu af met de maizena en breng het aan de kook.
  4. Voeg de kalkoenreepjes en de aspergepunten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en warm alles goed op.

Uw exotische aspergeschotel is klaar!

Serveertips:

  • Serveer de aspergeschotel met witte rijst of aardappels.
  • Drink hierbij de rest van de fles pinot blanc uit de Elzas.

Bron