- Smelt 1 el boter in een ruime pan. Snipper de sjalot en bak hem glazig in de boter.
- Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de broccoli toe aan de sjalot,
- Schenk er de kippenbouillon bij en laat de broccoli in ca. 10 min. gaar worden.
- Snijd ondertussen de kalkoenfilet in kleine blokjes en bestrooi met versgemalen peper.
- Snijd de champignons in plakjes (in vieren en dan in plakjes).
- Laat de boter heet worden in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet op vrij hoog vuur snel bruin en gaar.
- Voeg het pepertje, de tijmblaadjes en de champignons toe en bak deze onder voortdurend omscheppen vlug mee zodat ze gaar worden.
- Bestrooi met wat versgemalen zout en een paar drupjes citroensap. Zet het vuur uit.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de slagroom toe en warm de soep even goed door (niet laten koken).
- Schep de soep op vier borden en verdeel het kalkoen-champignonmengsel erover.
Weetje,
door wat citroensap en zout toe te voegen aan gebakken champignons versterk en verdiep je de smaak. Is écht een verschil.
Bron: https://www.naareigensmaak.nl/broccolisoep-met-kalkoen-en-kastanjechampignons/