default-header
HomeReceptenBroccolisoep met kalkoen en kastanjechampignons

Broccolisoep met kalkoen en kastanjechampignons

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Broccolisoep met kalkoen en kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 sjalot
  • 350 g broccoli (schoon gewicht)
  • 800 ml kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 100 g kalkoenfilet
  • 1 rood pepertje
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1/2 citroen
  • paar takjes tijm

Bereidingswijze

  1. Smelt 1 el boter in een ruime pan. Snipper de sjalot en bak hem glazig in de boter.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de broccoli toe aan de sjalot,
  3. Schenk er de kippenbouillon bij en laat de broccoli in ca. 10 min. gaar worden.
  4. Snijd ondertussen de kalkoenfilet in kleine blokjes en bestrooi met versgemalen peper.
  5. Snijd de champignons in plakjes (in vieren en dan in plakjes).
  6. Laat de boter heet worden in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet op vrij hoog vuur snel bruin en gaar.
  7. Voeg het pepertje, de tijmblaadjes en de champignons toe en bak deze onder voortdurend omscheppen vlug mee zodat ze gaar worden.
  8. Bestrooi met wat versgemalen zout en een paar drupjes citroensap. Zet het vuur uit.
  9. Pureer de soep met de staafmixer.
  10. Voeg de slagroom toe en warm de soep even goed door (niet laten koken).
  11. Schep de soep op vier borden en verdeel het kalkoen-champignonmengsel erover.

Weetje,
door wat citroensap en zout toe te voegen aan gebakken champignons versterk en verdiep je de smaak. Is écht een verschil.

Bron: https://www.naareigensmaak.nl/broccolisoep-met-kalkoen-en-kastanjechampignons/