default-header
HomeReceptenCalzones met broccoli en kalkoen

Calzones met broccoli en kalkoen

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Calzones met broccoli en kalkoen

Ingrediënten

  • 1 sjalot, gensipperd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram Sjroete Farm kalkoenfilet, in blokjes
  • 500 gram (1 stronk) broccoli, in kleine roosjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 150 gram mais (uitgelekt, uit blik)
  • zout en peper
  • 2 rollen vers pizzadeeg (400 gram)
  • 50 ml tomatensaus

Bereidingswijze

  1. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot in zonnebloemolie aan.Voeg de kalkoen toe en bak rondom bruin. Schep de broccoli, kerriepoeder en kurkumapoeder erdoor en bak nog 1 minuur. Zet het vuur uit en roer de maiskorrels erdoor. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout
  2. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten. Bestrijk elk plakje met een klein lepeltje tomatensaus en schep een flinke eetlepel van het mengsel op 1 helft. Laat ongeveer 1 centimeter vrij aan de randjes. Vouw de andere helft hierover en druk rondom goed aan. Plak de randjes vast met ee beetje water.
  3.  Bak de calzones in 10 tot 12 minuten gaar en goudbruin. 

    Serveer er een grote salade of roergebakken groenten bij voor een volwaardige maaltijd.

    Bron:https://brendakookt.nl/2016/05/11/calzones-met-brocooli-en-kalkoen/