default-header
HomeReceptenChili con carne met kalkoen

Chili con carne met kalkoen

Totale tijd: 25 minuten
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 minuten

Voor twee personen

Chili con carne met kalkoen

Ingrediƫnten

260 gram kalkoenfilet (rauw)

2 gram groene paprika

1 hele Spaanse peper

1 ui

250 gram kidneybonen

2 theelepels olie

Zout en peper

3 eetlepels tomatenpuree

500 gram gezeefde tomaten

1 theelepel gehakte peterselie

150 gram gekookte mais

Bereidingswijze

  1. Spoel de kalkoenfilet af, dep deze droog en snij in blokjes.
  2. Was de paprika’s en chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Spoel de kidneybonen goed af en laat, samen met de mais, goed uitlekken.
  5. Verhit de olie in een pan, bak de kalkoenfilet en bestrooi met peper en zout.
  6. Doe de ui, paprika en chilipeper erbij en bak kort mee.
  7. Roer de tomatenpuree erdoor, bak deze mee en blus af met tomatensap.
  8. Voeg de kidneybonen en mais toe en laat met een deksel op de pan ca. 10 min. garen.
  9. Breng de chili op smaak met peper en zout.
  10. Bestrooi met peterselie en serveer.