default-header
HomeReceptenFilopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

Filopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4 personen

Categorie: voorgerecht

Filopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

Ingrediënten

50 gram boter
ca. 125 gram filodeeg (ontdooid)
250 gram kalkoenfilets (in reepjes)
1 sjalot (gesnipperd)
125 gram champignons (in kwarten)
1 tl kerriepoeder
125 ml crème fraîche
2 el peterselie (gehakt)
1 bakje tuinkers

Benodigdheden:
4 eenpersoons soufflébakjes (ingevet)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met gesmolten boter en vouw ze in vieren.
  3. Druk het deeg in de vormpjes. Bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 10 minuten krokant en goudbruin.
  4. Verhit de rest van de boter en bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin.
  5. Schep het sjalotje met de champignons en kerriepoeder erdoor en bak al omscheppend 5-6 minuten.
  6. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet de pasteibakjes op borden en schep de vulling erin.
  8. Verdeel de overige vulling naast de pasteitjes en garneer met de peterselie en plukjes tuinkers.

Variatietip: vervang kerriepoeder door 1 el currypasta of voeg 1 el mosterd toe.

Bron