Fruitige maaltijdsalade met kalkoen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
5 liter kippenbouillon
480 gram kalkoenmedaillons
350 gram fudilli tricolore
250 gram fruitsalade de luxe
5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 granaatappel
5 takjes tijm
3 liter water
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Zet voor de pasta ook een pan op met het water en wat zout, breng die aan de kook.
Snijd de kalkoenmedaillons in reepjes van een halve centimeter doorsnee en leg in de bouillon.
Zet na 1 minuut het vuur uit, laat het vlees in 6 minuten zachtjes gaar worden.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak in de andere pan, spoel af met ijskoud kraanwater.
Snijd de fruitsalade eventueel nog wat kleiner.
Meng de uitgelekte kalkoen en pasta met de fruitsalade, mayonaise, yoghurt en olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pitten uit de granaatappel en rits de blaadjes van de tijm.
Verdeel de salade over de borden of op een grote schaal.
Bestrooi met de granaatappelpitten en verse tijm.
Bron: https://www.dirk.nl/recepten/fruitige-maaltijdsalade-met-kalkoen/6637?from=search