default-header
HomeReceptenGevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Ingredi├źnten

  • 4 kalkoenfilets
  • 2 eetl. boter of
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 100 g champignons, in plakjes, schoongeborsteld
  • 200 g spinazie, gewassen
  • 125 g feta, verkruimeld
  • 100 g katenspek, in plakjes
  • 2 eetl. olijfolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 500 g aardappels, geschild, in stukken
  • 500 g knolselderij, geschild, in stukken
  • 100 g warme melk

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen.
  2. Scheur de blaadjes spinazie iets kleiner. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak de spinazie 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
  3. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht.
  4. Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers.
  5. Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
  7. Serveer de gevulde kalkoenfilets met de aardappel-knolselderijpuree.

Bron:https://www.boodschappen.nl/recept/gevulde-kalkoenfilet-met-knolselderijpuree/