default-header
HomeReceptenGevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet

Totale tijd: 25 minuten

Voor vier personen

Gevulde kalkoenfilet

Ingrediƫnten

75 gram gedroogde abrikozen

2 el pistachepitten

100 gram roomkaas

1 el honing

4 kalkoenschnitzels

300 gram katenspek

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de abrikozen fijn.
  3. Meng in een kom de abrikozen, pistachepitten, roomkaas en honing en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met een beetje peper.
  5. Leg een kalkoenschnitzel tussen plasticfolie en sla deze voorzichtig plat met de onderkant van een (koeken)pan.
  6. Bestrooi de kalkoen met een beetje peper en zout.
  7. Verdeel het roomkaasmengsel over de filets.
  8. Rol de filets op en leg ze met de naad naar de onderkant.
  9. Leg de plakjes spek dakpansgewijs op elkaar en rol dit om de opgerolde kalkoenfilets.
  10. Leg de rolletjes in een met olie ingevette ovenschaal.
  11. Schuif de schaal in de oven en bak in circa 25 minuten gaar.
  12. Draai de kalkoen halverwege om.
  13. Snijd de gevulde kalkoenfilet in plakken en serveer deze uit.

Bron