default-header
HomeReceptenGevulde paprika’s met kalkoengehakt

Gevulde paprika’s met kalkoengehakt

Aantal personen: 1

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereiding in oven: 50 minuten

Gevulde paprika’s met kalkoengehakt

Ingrediënten

½  rode paprika
2 theelepels Parmezaanse kaas
100 gram blik tomatenblokjes
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gemengde kruiden
1 ei
100 gram kalkoengehakt
1 theelepel olijfolie
1 teentje knoflook

TIP: gebruik verschillende kleuren paprika’s om het extra feestelijk te maken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Doe olijfolie in een wok of koekenpan.
  3. Roerbak de champignons, ui en knoflook in de pan totdat ze zacht zijn.
  4. Mix het kalkoengehakt ondertussen in een kom met het ei, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout en peper.
  5. Bak het gehakt rul en gaar.
  6. Voeg het groentemengsel toe aan het kalkoenmengsel en mix door elkaar.
  7. Vul nu de paprika’s met het mengsel en bedek met de tomaten.
  8. Besprenkel het geheel met wat Parmezaanse kaas en bak voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron