HomeReceptenGriekse bowl met kalkoenshoarma en tzatziki
Griekse bowl met kalkoenshoarma en tzatziki
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
125 g orzo
1 komkommer
1 teentje knoflook
½ rode ui
125 g kerstomaten
10 g munt
1 potje magere Griekse yoghurt
300 g kalkoenshoarma
1 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
2 kl wittewijnazijn
peper en zout
Bereidingswijze:
Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, spoel met warm water en laat uitlekken.
Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook.
Snij de rest van de komkommer in blokjes. Snij de rode ui fijn. Halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar, samen met de extra vierge olijfolie en de helft van de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
Snij 3/4de van de munt fijn. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de rest van de wittewijnazijn door. Voeg de fijngesneden munt en de knoflook toe en breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een antikleefpan en roerbak de kalkoenshoarma 6-7 minuten tot de kalkoen gaar is.
Verdeel de orzo, de kalkoenshoarma en de salade in kommetjes en schep er de tzatziki over. Werk af met blaadjes munt en serveer.