default-header
HomeReceptenKalkoen-Hawaï-ovenschotel met prei en aardappelen

Kalkoen-Hawaï-ovenschotel met prei en aardappelen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Kalkoen-Hawaï-ovenschotel met prei en aardappelen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 250 gr kalkoenfilet
  • 1blik ananas
  • pakje platte peterselie
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml room
  • ¾ eetlepel currypoeder
  • 50 gram geraspte kaas
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de aardappelen, boen goed schoon (schillen hoeft niet) en snij in plakken van 1 cm. Zet net onder water in een pan met een snuf zout. Kook in ongeveer 5 min beetgaar.
  3. Snij de kalkoenfilet in reepjes en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en bak de kalkoenreepjes goudbruin. Blus het af met 2 el van het ananassap en laat even inkoken. Haal de kalkoenfilet uit de pan.
  5. Snipper de peterselie fijn. Snij de prei in ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Zet de pan terug op het vuur en verhit er een scheutje olijfolie in. Fruit de ui, de knoflook en de prei 5 min. op zacht vuur. Overgiet met de room en kruid met zout, zwarte peper, het currypoeder en de helft van de peterselie. Laat even opwarmen.
  6. Giet de aardappelen af en verdeel het in een ovenschaal. Voeg de blokjes kalkoen toe en overgiet met het prei-roommengsel. Halveer 2 schijven ananas en leg ze bovenop de ovenschotel. Bestrooi met de kaas en zet 15-20 min in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de rest van de bladpeterselie. 

Bron:https://www.inex.be/recipe/kalkoen-hawai-ovenschotel-met-prei-en-aardappelen/