default-header
HomeReceptenKalkoen Jalfrezi

Kalkoen Jalfrezi

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Kalkoen Jalfrezi

Ingrediënten

  • 600 g Sjroete Farm kalkoenfilet, in blokjes
  • 250 g basmatirijst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el gember, geraspt
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl kurkuma, gemalen
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 2 el koriander, grof gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Stoof de ui met de knoflook glazig. Voeg na enkele minuten de kalkoenblokjes toe. Kruid met kurkuma, chilipoeder, peper en zout.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het citroensap toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Neem dan het deksel van de pan en laat even inkoken tot het vocht verdampt.
  4. Voeg de gember, de komijn en de korianderpoeder toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen.
  5. Verdeel de rijst over de borden en schep er de warme jalfrezi over. Werk af met de verse koriander.

Bron: https://15gram.be/recepten/kalkoen-jalfrezi