default-header
HomeReceptenKalkoen sate met noodles en sesamolie

Kalkoen sate met noodles en sesamolie

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Kalkoen sate met noodles en sesamolie

Ingrediënten

  • 300 – 400 gram kalkoenfilet of kalkoendijen
  • 100 gram ongekookte noodles
  • 100 gram geraspte wortel
  • 200 gram kool (rauw, rood en/of wit)
  • 4 eetlepels kant-en-klare satésaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels pinda’s

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de noodles af, laat uitlekken en doe ze samen met de sesamolie in een kom. Meng goed door elkaar en laat afkoelen.
  3. Rasp in de tussentijd de kool in je keukenmachine. Gebruik hiervoor de plakjesschijf 4mm.
  4. Doe de wortel en kool bij de noodles en hussel het goed door elkaar. Verdeel over twee borden.
  5. Snijd de kalkoen in stukjes en bak deze in een beetje boter of olie gaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Verwarm in de tussentijd ook de satésaus.
  7. Verdeel de kalkoen over de salade, drizzle de saus er over en strooi tot slot de pinda’s over het bord.

Bron:https://dekeukenboef.com/kalkoen-satay-noodle-salade/