default-header
HomeReceptenKalkoenfilet in een romige tomatensaus

Kalkoenfilet in een romige tomatensaus

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kalkoenfilet in een romige tomatensaus

Ingrediënten

  • 500 gr Sjroete Farm kalkoenfilet
  • 1 el boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl zeezout
  • snufje kaneel
  • sap van een halve citroen
  • 170 gr naturel yoghurt
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 el zure room
  • Water (indien nodig)

Bereidingswijze

1.Snijd de ui fijn en braad het in boter totdat het goudbruin is.

2.Roer de in stukjes gehakte kalkoenfilet erdoor samen met de kruiden en zout.

3. Dek de pan af met een deksel en laat het vlees ongeveer 20 minuten stomen op half-hoog vuur. Check af en toe of het vlees niet aanbrandt.

4. Roer na ongeveer 20 minuten de tomatenpuree met de uitgeperste knoflook en citroensap door het vlees. Roer grondig laat nog eens 5 minuten koken.

5. Als er geen bouillon over is kun je nog wat water toevoegen.

6. Roer tot slot wat geraspte kaas erdoor, laat deze smelten en haal de pan van het vuur.

7.Schep nu de yoghurt en zure room door de saus en serveer, bij voorkeur, met rijst, bulgur, couscous of quinoa.