default-header
HomeReceptenKalkoenrollade met pistache

Kalkoenrollade met pistache

Bereidingstijd: meer dan een uur

Voor vier personen

Kalkoenrollade met pistache

Ingrediƫnten

750 gram kalkoenfilet

40 gram pistache noten (gepeld)

40 gram gedroogde veenbessen

0,5 sjalotje

0,5 teentje knoflook

0,5 eetlepel rietsuiker

6 plakjes gedroogde ham

200 ml bereide veenbessen (kant-en-klaar)

1,5 eetlepel boter

Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de vulling door de sjalot te snipperen en het teentje knoflook klein te snijden. Fruit glazig in de helft van de boter.
  3. Hak de pistachenoten grof en meng samen met de gedroogde veenbessen onder de sjalot.
  4. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  5. Snij de kalkoenfilet overlangs door de helft, zonder deze helemaal door te snijden. Je krijgt een groot, plat stuk vlees.
  6. Besmeer de kalkoen met de pistache-veenbesvulling en rol op tot een mooi gebraad.
  7. Bedenk met de plakjes gedroogde ham en bind op met keukentouw.
  8. Doe wat boter in een ovenschaal, leg het gebraad hierin en gaar in ongeveer 1 uur in de oven.
  9. Verwarm de verwerkte veenbessen samen met de rietsuiker in een pannetje tot het warm is en serveer als saus bij de kalkoenrollade.

Bron