default-header
HomeReceptenLasagne met spinazie en kalkoen

Lasagne met spinazie en kalkoen

Voorbereidingstijd: 25 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur en 10 min

Lasagne met spinazie en kalkoen

Ingrediënten

½ bosje peterselie

3 takjes oregano

1 ui

300 gr kalkoenfilet

2 theelepels olie

500 ml groentebouillon

250 ml melk

1000 gr spinazie

6 eetlepels zuivelspread naturel

Peper en zout naar smaak

12 lasagnebladen

3 eieren

Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie en oregano.
  2. Snipper de ui.
  3. Snij de kalkoen in stukjes.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de ui en kalkoen 2–3 minuten.
  5. Blus af met 400 ml bouillon en de melk en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  7. Roer er 2 eetlepels zuivelspread door, verfijn met oregano en 2/3 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep 1/5 van de spinaziesaus in een ovenschaal (ca. 25 cm x 30 cm) en verdeel daar 3 lasagnebladen over.
  9. Herhaal deze stap drie keer en eindig met de spinaziesaus.
  10. Pureer de rest van de zuivelspread met de rest van de bouillon. Roer het ei erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  11. Verdeel het mengsel over de lasagne en bak ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  12. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Bron