default-header
HomeReceptenMangoglaasje met kalkoen en witlof

Mangoglaasje met kalkoen en witlof

Aantal personen: 12 glaasjes

Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiding + 15  minuten bereiding

Mangoglaasje met kalkoen en witlof

Ingrediënten

  • 400 gr kalkoen filet
  • 3 stronken witlof
  • 2 mango’s
  • 1 onbehandelde limoen
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2.5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kip kruiden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (1 eetl. sap).
  3. Snipper het knoflook fijn.
  4. Snij de gember in stukjes.
  5. Trek 12 blaadjes van de witlof stronken en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witlof en snij in fijne reepjes. Besprenkel de reepjes met het limoensap.
  6. Snij de kalkoen in hapklare blokjes.
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijn gesnipperde knoflook 2 min. samen met de stukjes gember en de limoenschil.
  8. Voeg de mango blokjes toe en laat 5 min. stoven.
  9. Verhit intussen 1,5 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoen blokjes ± 6 min. aan alle kanten tot ze goed gebakken zijn. Kruid goed met de kippenkruiden, peper en zout.
  10. Schep de mango in een hoge maatbeker of een blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.
  11. Verdeel wat mangosaus over de bodem van 12 glaasjes en leg er de reepjes witloof bovenop. Verdeel er de blokjes kalkoen over. Steek een blaadje witlof in elk glaasje.