default-header
HomeReceptenMinestronesoep met pasta en kalkoen

Minestronesoep met pasta en kalkoen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Minestronesoep met pasta en kalkoen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 30 gram ontbijtspek in reepjes
  • 100 gram, kalkoen in blokjes
  • 1 prei, in halve ringen gesneden
  • 100 gram wortels, in plakjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 400 gram tomaten, in blokjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 100 gram korte pasta
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 gram pasata pomodore
  • 1 liter water
  • peper en zout naar smaak
  • stokbrood
  • kruidenboter

Bereidingswijze

  1. Maak alle groente schoon, snijd deze net als het spek en de kalkoen.
  2. Kook pasta volgens de verpakking
  3. Verhit olie in stoofpan en bak de spek en kalkoen goudbruin
  4. Voeg achtereenvolgens de ui, prei, wortel, bleekselderij en tomatenblokjes toe. Bak 2 minuten en doe de knoflook, paprikapoeder en rozemarijn erbij. Bak nog 1 minuut.
  5. Doe de pasata en water erbij en breng aan de kook. Kook ± 10 minuten totdat de groente gaar zijn, voeg de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met stokbrood en kruidenboter

Bron: https://www.bonapetit.nu/recept/minestronesoep/