default-header
HomeReceptenNasi goreng met kalkoen

Nasi goreng met kalkoen

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Nasi goreng met kalkoen

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 450 g Sjroete Farm kalkoen (reepjes)
  • 150 g erwten (diepvries)
  • 2 preiwitten 
  • 2 lente-uien
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 2 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 el maïsolie
  • 1 snufje chilipoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in water met een bouillonblokjes.
  2. Snij de kalkoen in reepjes.
  3. Snipper de sjalotten, de prei en de lente-ui in fijne ringetjes.
  4. Stoof de sjalotten aan in de olie, voeg er de kalkoenreepjes aan toe en bak ze krokant. Doe er de prei bij en vervolgens de erwtjes en de lente-ui.
  5. Roerbak even en doe er tenslotte de rijst bij. Kruid met chilipoeder, zout, peper, ketjap en sojasaus.
  6. Breek de eieren in het midden van de pan en roer tot er mooie vlokjes ontstaan. Serveer meteen.

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/422/nasi-goreng-met-kalkoen