default-header
HomeReceptenOvenschotel met sperziebonen, kalkoenshoarma en rosti.

Ovenschotel met sperziebonen, kalkoenshoarma en rosti.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Ovenschotel met sperziebonen, kalkoenshoarma en rosti.

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 500 gram rosti (voor ovenschotel)
  • 500 gram kalkoenshoarma
  • 2 el. olijfolie
  • Geraspte kaas
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukjes.
  3. Kook de sperziebonen in ± 10-12 minuten beetgaar in water met zout.
  4. Verhit 1 el. olie in een koekenpan en bak de kalkoenshoarma hierin snel bruin.
  5. Verhit in een andere koekenpan 1 el olie en bak de rosti aan.
  6. Vet een vuurvaste schaal in, doe hierin eerst de sperziebonen, de shoarma, dan de rösti, en boven op de geraspte kaas.
  7. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de schotel ± 20-25 minuten tot de kaas gesmolten is en een mooie goudbruine kleur heeft.

Bron:https://cookbook.schooltjes.com/recept/ovenschotel-van-sperziebonen,-shoarma-en-rosti