default-header
HomeReceptenOvenschotel met kalkoen, snijbonen, krieltjes, paprika en ui

Ovenschotel met kalkoen, snijbonen, krieltjes, paprika en ui

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten in oven

Aantal personen: 4

Ovenschotel met kalkoen, snijbonen, krieltjes, paprika en ui

Ingrediënten

400 gram snijbonen, in dunne reepjes
1 puntpaprika, in blokjes
300 gram kalkoenblokjes
1 ui, gesnipperd
600 gram mini krieltjes
100 gram geraspte kaas, belegen
2 el sweet chilisaus
paprikapoeder
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de snijbonen in zo’n 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.
  3. Bak in een koekenpan in wat olie de krieltjes goudbruin en breng ze op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Verhit ondertussen in een andere koekenpan wat olie en fruit hierin de ui en paprika een paar minuten.
  5. Voeg dan de kalkoenblokjes toe, en breng deze op smaak met peper en zout en bak tot ze gaar en goudbruin zijn.
  6. Draai het vuur laag en meng nu de snijbonen en de sweet chilisaus door het kalkoenmengsel.
  7. Schep dan de krieltjes erbij en roer nog even om voor je het geheel overdoet in een ovenschaal.
  8. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven. Wanneer de kaas is gesmolten en verkleurt is de ovenschotel met kalkoen en snijbonen klaar.

Bron