default-header
HomeReceptenPaksoi, venkel en kalkoen

Paksoi, venkel en kalkoen

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Paksoi, venkel en kalkoen

Ingrediënten

  • een beetje Italiaanse kruiden
  • 250 gram Sjroete Farm kalkoen filet
  • 7,5 gram munt 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 struik paksoi 
  • een beetje peper
  • 1/2 stuk sinaasappel
  • 200 gram venkel
  • een beetje zout
  • 2 eetlepels zwarte olijven

Bereidingswijze

  1. Doe een klein beetje olijfolie in een braadpan. Snijd de Sjroete Farm kalkoenfilets in 6 stukken. Smeer vervolgens de kalkoen in met de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout. Braad vervolgens de kalkoen mooi bruin.
  2. Snijd ondertussen de paksoi in dunne repen. Snijd ook de venkel in dunne reepjes. Het is het lekkerst om de venkel heel dun te snijden.
  3. Maak erna de dressing van de sinaasappelsap, de 2 eetlepels olijfolie, 2 handjes munt fijngehakt, en wat peper en zout. Meng het geheel tot een egale dressing. Schenk deze over de paksoi en de venkel.
  4. Voeg de 2 eetlepels zwarte olijven toe en hussel het geheel vervolgens goed door.
  5. Verdeel de groente over twee borden.
  6. Tegen deze tijd zal ook de kalkoenfilet goed gaar zijn. Leg op elk bord met groente 3 stukken en server het gerecht direct.