HomeReceptenPasta met kalkoenfilet en spinaziesaus
Pasta met kalkoenfilet en spinaziesaus
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
400 gram pasta naar keuze
600 gram kalkoenfilet
75-100 gram diepvries spinazie (à la crème)
1 sjalot
1 teentje knoflook
handje pijnboompitten
200-300 gram crème fraîche
olijfolie, peper en zout
oregano (gedroogd of vers)
Bereidingswijze
Verhit een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitjes licht bruin (geen vet gebruiken, gewoon af en toe omscheppen)
Snipper de sjalot. Als je verse oregano gebruikt, moet je ongeveer 4 el fijngehakte blaadjes hebben.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Kruid het vlees met peper en zout en 1 el gedroogde oregano (verse oregano is natuurlijk nog lekkerder, die voeg je pas toe als het vlees bijna gaar is).
Verwarm de spinazie zachtjes in een klein (saus)pannetje.
Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta.
Maak de spinaziesaus; roer de crème fraîche door de ontdooide spinazie (eerst 200 gram, naar smaak later nog wat extra toevoegen). Pers het knoflookteentje boven de spinazie uit. Maak de saus op smaak met peper, zout en 1 el gedroogde oregano of 2 el verse. Houd de saus warm.
Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de sjalot op een niet te hoog vuur tot de snippertjes zacht zijn. Voeg de kalkoen toe en bak de reepjes vlees gaar in 4-5 minuten. (eventueel 2 el verse oregano heel kort mee bakken).
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (verse pasta is sneller klaar), giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. Roer een paar lepels van het kookvocht door de pasta, dan plakt het niet zo aan elkaar.
Schep de pasta in de borden. Verdeel het vlees erover. Schep de spinaziesaus erover en verdeel er tenslotte wat pijnboompitjes over.