default-header
HomeReceptenPenne met kalkoen

Penne met kalkoen

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 20 minuten

Penne met kalkoen

Ingrediënten

50 gram penne (volkoren)
1 hele ui
50 gram magere kalkoenham (gekookt)
120 gram kalkoenfilet (rauw)
1 tl olie
100 gram doperwten en worteltjes (diepvries)
100 ml groentebouillon
30 gram maïs (uit blik)
Zout en peper naar smaak
125 ml magere yoghurt
1 middelgrote appel

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren penne zoals aangegeven op de verpakking gaar.
  2. Snipper de ui en snij de magere gekookte ham in stukjes.
  3. Snij de kalkoenfilet in repen en bak in de olie goudbruin.
  4. Haal de kalkoen uit de pan en bak de ui en ham in het braadvocht.
  5. Voeg de erwtjes en worteltjes (diepvries of uit blik) toe. Giet er de groentebouillon over en laat ca. 15 minuten garen.
  6. Doe de penne, de kalkoen en de maïs bij de groenten en breng op smaak met peper en zout.
  7. Eet als dessert de magere yoghurt met de appel.

Bron