default-header
HomeReceptenPenne met romige kalkoen courgettesaus

Penne met romige kalkoen courgettesaus

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Penne met romige kalkoen courgettesaus

Ingrediënten

  • 400 g volkoren penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 g Sjroete Farm kalkoenfilet in reepjes
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 125 ml crème fraîche
  • 6 zongedroogde tomaten op olie

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de Sjroete Farm kalkoenreepjes hierin 5 min. Bak in de laatste 3 min. de oesterzwam mee.
  3. Schep de kalkoenreepjes en oesterzwammen op een schaal en bestrooien met zout en peper.
  4. Fruit in het achtergebleven bakvet de uiringen 2 min. Voeg de courgette toe en bak deze 5 min mee.
  5. Schep de knoflook en oregano erdoor en roerbak het geheel nog 1 min. op hoog vuur.
  6. Breng de groente op smaak met zout en peper en schep het kalkoenmengsel erdoor
  7. De penne afgieten, en doe samen met de crème fraîche en tomaat reepjes terugdoen in de pan. Nog even goed doorwarmen.
  8. Verdeel de penne over vier diepe borden en  schep de kalkoen courgettemengsel erop.

Bron:https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R270412/penne-met-romige-kalkoen-courgettesaus