default-header
HomeReceptenPlaattaart met kalkoenshoarma

Plaattaart met kalkoenshoarma

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 20 minuten oven

 

Plaattaart met kalkoenshoarma

Ingrediƫnten

500 gram kalkoenshoarma
1 rol bladerdeeg van 270 gram of 6 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
1 zoete puntpaprika
1 middelgrote ui
2 eetlepels sambal
1 ei
Een paar takjes bladpeterselie
1 rode ui
1/2 komkommer
100 gram geraspte kaas
Een handje ijsbergsla
Knoflooksaus
Shoarma saus

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in stukjes en de ui in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de paprika en de ui in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de shoarma toe en bak even mee. Er hoeft alleen een bruin laagje om de shoarma te komen. Garen doet het straks in de oven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Rol het bladerdeeg uit en maak met een mes een inkeping voor de rand. Let op dat je het deeg niet doorsnijdt. Prik het midden van het bladerdeeg een paar keer in met een vork.
  4. Besmeer de plaattaart met de sambal. Als er kinderen mee-eten waarvoor dit te pittig is kun je deze stap ook overslaan.
  5. Verdeel het shoarmamengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met geraspte kaas.
  6. Schuif de plaattaart in de oven en bak in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Versnipper een rode ui, snijd de komkommer in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met ijsbergsla, rode ui, komkommer en peterselie.
  8. Maak af met shoarma- en knoflooksaus.
  9. Serveer de plaattaart met shoarma direct.

TIP: ook lekker bij de borrel

Bron