default-header
HomeReceptenSalade met kalkoen, mango en granaatappelpitjes

Salade met kalkoen, mango en granaatappelpitjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Salade met kalkoen, mango en granaatappelpitjes

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4

200 gram jonge bladsla
2 kalkoenschnitzels
1 granaatappel
1 mango
1 rode ui
4 el witte wijnazijn
4 el sinaasappelsap
1 tl mosterd
3 el mangochutney
olijfolie
cayennepeper
zeezout
peper

Bereidingswijze

  1. Halveer de granaatappel en klop de pitten eruit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in dunne plakken. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  2. Roer de witte wijnazijn, het sinaasappelsap, de mosterd en de mangochutney met peper en zout door elkaar. Klop er 3 eetlepels olijfolie doorheen.
  3. Snijd de kalkoenschnitzels in reepjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak het vlees rondom in ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
  4. Meng de sla met de granaatappelpitjes, de mango, de ui, de sinaasappeldressing en de kalkoenreepjes.

Bron