default-header
HomeReceptenSpinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

Bereidingstijd: 25 + 20 minuten
Aantal personen: 4

Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

Ingrediƫnten

10 plakjes diepvries hartige taart deeg (ontdooid)
5 el paneermeel
4 el olijfolie
2 uien, in ringen
900 gram spinazie, panklaar
2 tn knoflook, gehakt
400 gram kalkoenfilets, in blokjes
paprikapoeder
1 ei, losgeklopt
125 gram kaas, geraspt

Voor de salade:
250 gram tomaten, in stukjes
1 ui, in halve ringen
1 rode paprika, in reepjes
3 el olijfolie
1 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor. Leg de deeglapjes op de bakplaat en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met het paneermeel of broodkruim.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en bak de uienringen tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de pan. Voeg 1 eetlepel van het bakvet toe en bak de spinazie al omscheppend tot deze slinkt en het vocht verdampt.
  3. Schep de uienringen en de uitgelekte spinazie op de deegbodem strooi er zout en versgemalen peper over.
  4. Bak de kalkoenblokjes met paprikapoeder in rest van de olie en voeg het zout en versgemalen peper toe.
  5. Verdeel het vlees over de groenten. Bestrijk de deegrand met het ei. Strooi de kaas over de plaatkoek en bak deze in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  6. Meng ondertussen de ingrediƫnten voor de salade en serveer deze bij de spinazieplaatkoek.

Bron