default-header
HomeReceptenSpitskoolstamppot met kalkoen

Spitskoolstamppot met kalkoen

Voor vier personen

Spitskoolstamppot met kalkoen

Ingrediƫnten

500 gram kalkoenfilet van De Sjroete Farm

1 kg aardappelen

1 spitskool

1 sjalotje

2 blaadjes verse salie

50 gram rozijnen

2 el sherry

Boter

Olijfolie

2 el kerriepoeder

Nootmuskaat

Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat de rozijnen wellen in een bodempje water.
  2. Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  4. Snipper de salie.
  5. Stamp de aardappelen fijn met een beetje boter en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Pel en snipper de sjalot en fruit in boter.
  7. Schep de kerriepoeder erdoor en doe de kool erbij.
  8. Roerbak alles 5 minuten.
  9. Meng met de rozijnen en de stamppot.
  10. Snijd de kalkoenfilets in blokjes en kruid deze met peper en zout.
  11. Bak de blokjes samen met de salie bruin in olijfolie.
  12. Blus af met de sherry en dek af.

Bron