default-header
HomeReceptenTagliatelle met peultjes

Tagliatelle met peultjes

Aantal personen: 4

 

Tagliatelle met peultjes

Ingrediënten

400 gram tagliatelle
150 gram kalkoenham
400 gram peultjes
1 ui
20 gram boter
1 citroen (sap en geraspte schil)
150 ml groentebouillon
1,5 dl room
2 el kervel (gehakt)
peper
zout

Bereidingswijze

  1. Maak de peultjes schoon en kook ze kort beetgaar in gezouten water. Giet ze af, spoel ze meteen onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Kook de pasta al dente in gezouten water.
  3. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in een klontje boter. Voeg het citroensap en de geraspte schil toe en roer. Giet er de bouillon bij en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe. Snij de kalkoenham in blokjes of reepjes en roer ze door de saus. Warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de peultjes, de kervel en de uitgelekte pasta bij elkaar en meng met de saus. Verdeel over warme borden en serveer.

Bron