12 zongedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
75 ml melk
2 tl verse rozemarijn of 1/2 tl gedroogde rozemarijn
1 tl venkelzaad
1/2 tl gedroogde oregano
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 C.
Verhit de olie in een koekenpan bak er op laag vuur de stukjes ui, stukjes paprika en de geperste knoflook in tot ze zacht zijn (8 à 10 minuten). Roer regelmatig.
Laat het groentenmengsel afkoelen.
Doe het kalkoengehakt, het uimengsel en alle andere ingrediënten in een grote kom en meng ze grondig.
Doe het gehaktmengsel in een rechthoekige bakvorm van om en nabij 21 bij 12 cm. Druk het mengsel goed aan.
Bak het kalkoengehaktbrood tot het goudbruin gekleurd is (ca 1 uur).
Snijd het gehaktbrood in plakken.
Je kun ze zowel warm als koud serveren.