default-header
HomeReceptenWitte kool in kerriesaus met kalkoen

Witte kool in kerriesaus met kalkoen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 minuten

Witte kool in kerriesaus met kalkoen

Ingredi├źnten

  • 400 gram kalkoenfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 witte kool, in stukjes
  • 1 el kerrie masala
  • 2 maggi-blokjes of 1 groentebouillonblokje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 a 2 tl (Surinaamse) sambal of 1 rode peper
  • zout, peper
  • verse selderijblad
  • bakolie, bv kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snij de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  2. Bak in een ruime pan de kalkoenfilet bruin
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze nog even mee.
  4. Voeg dan de in stukjes gesneden kool toe (het hoeft niet heel fijn gesneden), de kerrie, tomatenpuree, maggi-blokjes, komijn en sambal.
  5. Bak alles even mee en voeg dan een kopje water toe.
  6. Maak eventueel nog verder op smaak met zout. Als de kool beetgaar is, kan het gerecht nog verder af worden gemaakt met wat verse selderijblad.

Lekker met rijst en zuurgoed (augurk of uitjes).

Bron: http://oestersenuien.nl/?p=77