default-header
HomeReceptenWok van appel, zoete aardappel en kalkoen

Wok van appel, zoete aardappel en kalkoen

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Wok van appel, zoete aardappel en kalkoen

Ingrediënten

  • 500 g Sjroete Farm kalkoenreepjes
  • 2 Jonagold appels
  • 1 ui
  • 500 g zoete aardappelen
  • 150 g erwten
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 dl water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 dl lightroom
  • ½ busseltje koriander
  • 4 eetlepels arachideolie
  • kippenkruiden
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Hak de koriander fijn. Pel de ui, snijd in de helft door en snijd in halve ringen. Pel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes.
  2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  3. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in blokjes.
  4. Bak de kalkoenreepjes in 2 eetlepels arachideolie aan in een wok. Bestrooi met de kippenkruiden en bak al roerend gaar. Haal ze uit de wok en houd warm.
  5. Bak de ui in 2 eetlepels olie aan. Voeg er de aardappelblokjes, erwten en paprika bij. Roerbak 5 minuten. Voeg de appelstaafjes toe en roerbak 2 minuten.
  6. Voeg 2 dl water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen.
  7. Doe er de tomatenblokjes en het vlees bij en laat alles doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel over de borden en werk af met koriander.

Bron: https://www.samenferm.be/vrije-tijd/inspiratie/wok-van-appel-zoete-aardappel-en-kalkoen