HomeReceptenZoetzure wok met kalkoen, wortel en lente-ui
Zoetzure wok met kalkoen, wortel en lente-ui
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredienten
Aantal personen: 4
500 g kalkoenfilet
½ tl vijfkruidenpoeder
5 el arachideolie
4 wortelen
Peper
Zout
1 ei
1 el suiker
2 el azijn
4 el ketchup
1 bussel lente-uitjes
Bereidingswijze
Snij het vlees met een fileermes in fijne plakjes en bestrooi met het vijfkruidenpoeder. Zet de wok op een hoog vuur en doe er drie eetlepels arachideolie in. Wok de kalkoen kort tot hij gaar is en hou apart.
Maak de wortelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in de wok. Kruid met peper en zout. Meng de rest van de olie, het ei, suiker, azijn en ketchup en giet dit bij de wortelen. Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen.
Schik eerst de wortelen op een schotel, leg de kalkoen er bovenop, lepel er saus uit de wok over en werk ze af met de lente-ui.