default-header
HomeReceptenZoetzure wok met kalkoen, wortel en lente-ui

Zoetzure wok met kalkoen, wortel en lente-ui

Bereidingstijd: 20 minuten

Zoetzure wok met kalkoen, wortel en lente-ui

Ingredienten

Aantal personen: 4

  • 500 g kalkoenfilet
  • ½ tl vijfkruidenpoeder
  • 5 el arachideolie
  • 4 wortelen
  • Peper
  • Zout
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 2 el azijn
  • 4 el ketchup
  • 1 bussel lente-uitjes

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees met een fileermes in fijne plakjes en bestrooi met het vijfkruidenpoeder. Zet de wok op een hoog vuur en doe er drie eetlepels arachideolie in. Wok de kalkoen kort tot hij gaar is en hou apart.
  2. Maak de wortelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in de wok. Kruid met peper en zout. Meng de rest van de olie, het ei, suiker, azijn en ketchup en giet dit bij de wortelen. Maak de lente-ui schoon en snij in fijne ringen.
  3. Schik eerst de wortelen op een schotel, leg de kalkoen er bovenop, lepel er saus uit de wok over en werk ze af met de lente-ui.

Bron