default-header
HomeReceptenAardappelgoulash met kalkoen

Aardappelgoulash met kalkoen

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4

Aardappelgoulash met kalkoen

Ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel (geschild, in blokjes)
25 gram boter of 2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 rode paprika’s (in blokjes)
1 groene paprika (in blokjes)
1 tn knoflook (gehakt)
500 gram kalkoenfilets (in blokjes)
1 el paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano of 1 theelepel gedroogde majoraan
200 ml gezeefde tomaten
1 tl bouillonpoeder of 1 bouillonblokje
125 ml zure room of
125 ml yoghurt

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels 10 minuten voor.
  2. Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe. Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten.
  4. Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee.
  5. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe.
  6. Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht af en toe om.
  7. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de warmtebron en roer de zure room erdoor.

Serveertip: lekker met tortillachips.

Variatietip: voeg in plaats van 1 rode paprika 150 gram gekookte maïs toe en geef de schotel een Mexicaans tintje.

Bron: boodschappen.nl