default-header
HomeReceptenAspergequiche met gerookte kalkoen

Aspergequiche met gerookte kalkoen

Aantal personen: 8 porties

Bereidingstijd: Totale tijd 1 uur en 25 minuten, voorbereidingstijd 15 minuten

Aspergequiche met gerookte kalkoen

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 4 kleine lente-uien
  • 40 ml, 2 el + 2 kl olie
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 4 porties Sjroete Farm kalkoenfilet, vleeswaren
  • 125 gr magere kwark
  • 4 eieren
  • 5 ml melk
  • 1 el zout
  • 200 gr speltmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 200 ml room
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

  1. Schil 500 g witte asperges en snij het houtige uiteinde eraf. Snij de asperges in stukjes van ca. 8 cm en kook ca. 5 minuten voor. Snij 4 lente-uitjes in langere stukjes en bak ca. 3 minuten in 1 koffielepel olie. Halveer 150 g kerstomaten. Snij 4 plakjes Sjroete Farm kalkoenfilet in brede repen.
  2. Meng 125 g magere kwark, 1 ei, 50 ml magere melk, 2 eetlepels olie en 1 afgestreken koffielepel zout. Meng 200 g speltmeel en ½ zakje bakpoeder, voeg toe aan het kwarkmengsel en kneed tot een glad deeg. Vet een springvorm (26 cm Ø) in met 1 koffielepel olie, bekleed de bodem met het deeg en vorm daarbij een rand van ca. 4 cm.
  3. Meng asperges, tomaten, lente-ui en kalkoen en verdeel over de bodem. Kluts 3 eieren met 200 ml light room en breng op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat. Schenk over de vulling en bak de quiche ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  4. Laat de quiche ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Pluk de blaadjes van 4 takjes basilicum. Haal de quiche uit de vorm en bestrooi met basilicum.

Bron: https://www.weightwatchers.com/nl/recept/aspergequiche-gerookte-kalkoen-1/5626ea8438fc582334ada355