default-header
HomeReceptenCaesar pastasalade met kalkoenreepjes

Caesar pastasalade met kalkoenreepjes

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Caesar pastasalade met kalkoenreepjes

Ingrediƫnten

  • 350 g mini-farfalle
  • 300 g Sjroete Farm filet
  • 2 slaharten
  • 1 sneetje zuurdesembrood
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 potje ansjovis
  • Parmezaanse kaas
  • bakboter

Voor de dressing:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 150 ml kookroom
  • 1 citroen, het sap
  • 1 tl pikante chilisaus
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta al dente, giet hem af en spoel hem onder koud, stromend water
  2. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout
  3. Bak deze goudbruin in een lepel bakboter
  4. Snijd ze vervolgens in lange reepjes
  5. Snijd de slaharten in fijne reepjes
  6. Snijd het sneetje zuurdesembrood in kleine blokjes
  7. Bak de blokjes goudbruin in een lepel bakboter
  8. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes
  9. Snijd de rode ui in dunne ringetjes
  10. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing onder mekaar
  11. Meng de pasta met de dressing, de kalkoenreepjes, de slareepjes en de rode ui
  12. Verdeel over bordjes
  13. Leg er een partje ei, enkele croutons en enkele ansjovisfilets bovenop
  14. Rasp net voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over de salade

Bron:https://www.kokenophakken.be/2019/06/21/caesar-pastasalade-met-kalkoenreepjes/