default-header
HomeReceptenDraadjesvlees – van kalkoen met vergeten groenten en sinaasappel

Draadjesvlees – van kalkoen met vergeten groenten en sinaasappel

Bereidingstijd: 75 minuten

Draadjesvlees – van kalkoen met vergeten groenten en sinaasappel

Ingrediënten

Aantal personen: 4

  • 800 g kalkoenbil (zonder been)
  • 100 g boter
  • Peper
  • Zout
  • 150 g pastinaak
  • 150 g aardpeer
  • 5 dl basis bruine saus*
  • 1 dl water
  • Steranijs
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 sinaasappel
  • 1 el maïzena

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in stukken, bak ze in boter en kruid met peper en zout. Was de groenten en snij ze in stukken, haal het vlees uit de pot en bak de groenten erin met wat extra boter. Doe er peper en zout bij.
  2. Verwijder de groenten, doe het vlees terug in de pot en giet de bruine saus en het water erbij. Voeg steranijs, tijm en laurier toe. Pers de sinaasappel, giet het sap bij de stoofpot en laat doorkoken. Zet het vuur lager en laat 35 minuten pruttelen. Roer af en toe om.
  3. Doe de vergeten groenten in de stoofpot en laat tien minuten sudderen. Bind de saus met maïzena en kruid naar smaak met peper en zout.

TIP: lekker met bruine saus

Ingrediënten bruine saus

Voor 1 liter saus: 

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 25 g boter
  • 1 teen look
  • 50 g gerookt spek
  • 30 g tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 0,1 l rode wijn
  • 1 l water
  • 55 g kalfsfond (poeder)
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • Zwarte peperbollen
  • Zout

Bereidingswijze bruine saus

  1. Maak de ui en wortel schoon en snij ze in grote stukken.
  2. Smelt de boter in een pot. Doe er de groenten, de fijngehakte look, het spek en de tomatenpuree bij. Voeg bloem toe en giet daarna de rode wijn en het water bij.
  3. Strooi de kalfsfond er overheen en doe laurier, tijm en peperbollen in de pot.
  4. Laat 65 minuten pruttelen en passeer de saus door een zeef. Kruid met zout naar smaak.