default-header
HomeReceptenGroenterisotto met kalkoen

Groenterisotto met kalkoen

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Groenterisotto met kalkoen

Ingrediënten

  • 200 g Sjroete Farm kalkoenfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 150 g Italiaanse risotto rijst
  • 1/2 courgette
  • 1 wortel
  • 2 el diepvrieserwtjes
  • 1 sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el boter voor op brood
  • 1 tl verse tijm

Bereidingswijze

  1. Los twee blokjes kippenbouillon op in een liter kokend water. Houd apart.
  2. Snijd de Sjroete Farm kalkoenfilet in blokjes.
  3. Schil de wortel en snijd hem in schijfjes van een halve centimeter dik.
  4. Snijd de courgette doormidden en snijd de helft ervan in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter.
  5. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn.
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in een kookpan en voeg de sjalot, de knoflook en de blokjes kalkoen toe. Bak kort, tot de kalkoen lichtjes bruin kleurt.
  7. Voeg dan de courgette, de wortel en de bevroren erwten toe. Bak alles 5 minuten al roerend.
  8. Doe de risotto rijst erbij en laat kort meebakken terwijl je roert. Draai het vuur laag.
  9. Roer dan een eerste soeplepel kippenbouillon door de risotto. Laat volledig verdampen.
  10. Voeg telkens als de bouillon in de pan is verdampt een nieuwe lepel toe, maar roer niet (anders wordt je risotto stug).
  11. Laat de risotto verder garen tot de rijst zacht is.
  12. Haal de pan van het vuur en roer er een eetlepel boter voor op brood en Parmezaanse kaas doorheen. Serveer met wat verse tijm.

Bron: https://www.pro-activ.com/nl-nl/recept/groenterisotto-met-kalkoen-214308