default-header
HomeReceptenKalkoen met appel, spitskool en zilvervliesrijst

Kalkoen met appel, spitskool en zilvervliesrijst

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: > 30 minuten

Kalkoen met appel, spitskool en zilvervliesrijst

Ingrediƫnten

150 gram zilvervliesrijst
500 gram spitskool
1 bosuitje
200 gram kalkoenfilet
1 theelepel kerrie
1 eetlepel vloeibare margarine
1 appel
citroensap
100 ml bouillon met minder zout
2 takjes selderij
2 eetlepels kookroom light

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en kerrie.
  5. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin.
  6. Was de appel, snijd hem in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  7. Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee.
  8. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
  9. Laat de kalkoen in ca. 8 minuten gaar worden.
  10. Kook de spitskool in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  11. Was de selderij en knip de blaadjes klein.

Bron

  1. Roer de laatste minuut de room en de selderij door de kalkoen.
  2. Geef er rijst en spitskool bij.