default-header
HomeReceptenKalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Kalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Bereidingstijd 15 – 30 minuten.

Kalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

150 gram zilvervliesrijst

250 gram prei

1 courgette

1 ui

2 eetlepels rozijnen

3 takjes koriander

200 gram kalkoenfilet

1 eetlepel vloeibare margarine

½-1 eetlepel kerriepoeder

2 eetlepels kokosmelk

2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
  4. Was de rozijnen en de koriander.
  5. Knip de koriander takjes klein.
  6. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie en de ui kort mee.
  8. Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 ml water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
  9. Breng op smaak met peper.
  10. Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander er over.

Bron