default-header
HomeReceptenKalkoenreepjes met groente en rijst

Kalkoenreepjes met groente en rijst

Aantal personen: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Kalkoenreepjes met groente en rijst

Ingrediënten

  • 100 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 200 g Sjroete Farm kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kleine lente-uitjes
  • 1 stukje gemberwortel (ca.2 cm)
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 4 tomaten
  • 500 g broccoli roosjes
  • Peper
  • Kruiden, alle soorten

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar.
  2. Snijd de Sjroete Farm kalkoenfilet in repen en bak in de olie. Snijd de lente-uitjes in stukjes.
  3. Snijd het stukje gember in stukjes. Voeg beide met het geperst teentje knoflook toe aan de kalkoen en bak mee.
  4. Snijd de tomaten in blokjes.
  5. Voeg de tomaten en de broccoli roosjes toe aan de kalkoen en laat circa 8 tot 10 minuten garen.
  6. Breng op smaak met peper en bestrooi met kruiden.
  7. Serveer met de zilvervliesrijst.

Bron: https://www.diabetesfonds.nl/recepten/kalkoenreepjes-met-groente-en-rijst