Bereiding vlees:
- Meng de couscous, abrikozen stukjes, rozijnen, zout, gedroogde basilicum, peper en wat citroensap in een kom goed door elkaar.
- Voeg heet kokende water toe dek af met aluminiumfolie gedurende 15 minuten.
- Strooi de kaneel poeder (niet te zuinig) en wat zout over de kalkoen reepjes.
- Snij de courgette in kleine blokjes (schijfjes in vieren).
- Braad de kalkoenreepjes op hoog vuur aan in een wok of pan.
- Voeg de courgette stukjes, de uitgeperste knoflook en de basilicum toe.
- Als alles goed gaar is hal je het mengstel uit de wok of pan en doe dit in een schaal (houd eventueel warm in de oven)
Bereiding mangosaus:
- Zet de wok of pan weer op hoog vuur en doe eventueel wat Nea Fitini of olijfolie erin.
- Braad de sjalotjes licht aan (niet laten verbranden) en blus af met het sap van de citroen en doe de jus d’orange erbij.
- Laat de saus wat inkoken en doe de gepureerde mango erbij, laat alles doorkoken totdat het een mooie gladde saus is.
Roer de couscous los met wat olijfolie of roomboter en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de couscous, kalkoenreepjes en mangosaus allemaal apart.
Bron: Dhr. Geelen