default-header
HomeReceptenKalkoensaté met witlof en zoete aardappel

Kalkoensaté met witlof en zoete aardappel

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kalkoensaté met witlof en zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen (in reepjes)
  • olijfolie
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 stengels witlof (fijngehakt)
  • bakje tuinkers
  • 4 Sjroete Farm kalkoensatés
  •  klontje boter
  •  peper
  •  zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de zoete aardappelreepjes 5 minuten voor in gezouten water. Giet af en laat ze goed uitlekken.
  2. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven. Hussel ze regelmatig om.
  3. Meng de yoghurt met de honing, de kerrie en het citroensap en kruid met peper en zout. Schep de saus onder de witlof en meng er de tuinkers onder.
  4. Bak De Sjroete Farm satés goudbruin in de boter.
  5. Serveer met de witlof sla en de frietjes.

Bron:https://www.spar.be/recepten/kalkoensate-met-witloof-en-zoete-aardappel