Ingrediënten
Voor vier personen:
- 500 gr kalkoenfilet in blokjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 4 wortelen geschild en in plakjes
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 300 ml kippenbouillon
- 2 el tomatenpuree
- snufje cayennepeper
- 3 takjes verse tijm
- 1 laurierblaadje
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een braad- of hapjespan en bak hierin de kalkoenfilet rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze goed beginnen te geuren. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
- Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Doe de deksel half op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven tot de wortel zacht is geworden.
- Serveer de het stoofpotje met rijst.