HomeReceptenKnolselderijstamppot met vadouvan en kalkoen
Knolselderijstamppot met vadouvan en kalkoen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
1kgstamppot aardappelsgeschild en in stukken
1knolselderijin blokjes
500 gr Sjroete Farm kalkoenfilet schnitzels
2tlvadouvanspecerijenmix
125gcrème fraîche
80gbaconin reepjes
2tlgembersiroop
2elfijngesneden peterselie
2elolijfolie
Bereidingswijze
Kook de aardappels met de knolselderij en iets zout afgedekt in een laagje water gaar in 20 min. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de Sjroete Farm schnitzels met zout en peper en bak ze in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Meng intussen de vadouvan door de crème fraîche.
Neem de kalkoen schnitzels uit de pan en houd onder een deksel warm. Doe de bacon reepjes in de pan en bak ze in 3 min. bruin. Voeg de gembersiroop toe en bak nog 2 min.
Giet de aardappels met de knolselderij af. Stamp ze met de vadouvan-crème fraîche tot smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de kalkoen schnitzels bij. Verdeel de bacon reepjes over de stamppot en bestrooi met de peterselie.